8 april – 17 juni: 16 april

Een tekst valt binnen, per mail. Nog iets voor het Liedboek? Ik had hem ooit gehoord, hij maakte toen indruk, maar hij zonk weer weg. Nu, vlak voor onze pelgrimstocht, komt hij precies op het goede moment. Amanda Strijdom zingt. Pelgrimslied. Vader God U ken my naam, my binnegoed en buitestaan… Moeder God U ken my waan.
Een strofe speciaal voor mijn verjaardag?
U het my met U lig geseën
Die lig strooi ek op iedereen
Net U weet hoe my toekoms lyk
Ek het niks, U maak my ryk.

Mooi filmpje bij de try-out, een paar jaar terug in Amsterdam.

Vandaag Psalm 85. ‘May we cherish the land where we live, and be rooted in the earth and in God’, zo dicht Jim Cotter de antifoon. Laat zo de wereld worden, neemt Oosterhuis het over, ‘vrede een zaad in de aarde, gerechtigheid zon aan de hemel.’ Stralende teksten. Worden ze waar?

10
weken studieverlof: de betekenis van keltisch-christelijke
spiritualiteit voor de christelijke gemeente nu en morgen. Een
regelmatig verslag.